De 48e Nacht van Zaamslag zal verreden worden op 27 en 28 mei 2023.

De eerste deelnemers zullen vertrekken vanaf het Plein te Zaamslag om 19:01 uur. De eerste deelnemers zullen rond de klok van 1 uur aan de finish arriveren...

De verplichte rustpauze is wederom voorzien in HCR Dallinga te Sluiskil.

In voorgaande edities is steeds een spannend parcours uitgezet met zowel verharde als onverharde wegen. De gehele organisatie bestaat bovendien uit vele vrijwilligers die garant staan voor een vlot verloop van de inschrijvingen en het samenstellen van de uitslag.

Systemen
Kaartlezen kan op verschillende manier. Van eenvoudige bol-pijl situaties met afstanden tot grensbenadering en ingetekende lijn met blokkades. Het is de bedoeling om de uitgestippelde route zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Deelnemers kunnen inschrijven voor 4 klassen INSTAPKLASSE (voor de beginnende kaartlezers), TOURKLASSE (voor deelnemers met meer ervaring), en SPORTKLASSE (voor de ervaren deelnemers). Deelnemers met voertuigen die vóór 1998 op kenteken zijn gezet, kunnen er voor kiezen deel te nemen in de OLDTIMER TOURKLASSE. De deelnemers in deze klasse rijden een zelfde rit als de TOURKLASSE, echter wordt hiervoor een apart klassement opgemaakt.Voor de INSTAPKLASSE is er GEEN apart oldtimer klassement.

Na de finish ontvangen de deelnemers een duidelijke uitleg van deel 1, en nog voor de prijsuitreiking zal ook de uitleg van deel 2 worden uitgereikt.

Praktische proef
Na deel 1 en nog voor de rustpauze mogen de deelnemers zich uitleven op een afgesloten terrein waar zij hun rijderskunsten mogen laten zien tijdens een praktische proef. Hiervoor wordt een apart klassement opgemaakt. Een aantal vrijwilliger gaan dit inrichten.

Regelmatigheidsrit
De organisatie hanteert een (zeer) ruim tijdschema zodat de deelnemers zich aan de wettelijke snelheid kunnen houden en toch voldoende tijd over houden om de route uit te zoeken zonder in tijdnood te komen.

De Nacht van Zaamslag is GEEN snelheidswedstrijd. De gemiddelde snelheid is vastgesteld op 30 km/u. Van de deelnemers mogen we verwachten dat ze het traject binnen de tijd kunnen afleggen bij deze gemiddelde snelheid. Op een aantal delen van het traject is een aangepaste snelheid van 15 km/uur van toepassing om de overlast naar de omgeving zo beperkt mogelijk te houden.

Inschrijven
De inschrijving zal worden aangekondigd via deze website en onze facebookpagina. Ook wij ontkomen er niet aan het inschrijfgeld te verhogen. De inschrijving bedraagt € 65,- per equipe. Eventuele extra inzittenden zijn toegelaten in de Instapklasse, voor zover het voertuig dit toelaat. Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 15,- per extra inzittende. Dit is inclusief een aantal consumptiebonnen bij de start, en Soep met broodjes tijdens de rustpauze of na de finish. Op de wedstrijddag zelf kan ook nog ingeschreven worden vanaf 17.00 uur tot 18:30 uur aan de wedstrijdtafel in Café de Tempelier, Plein 23 te Zaamslag (of bij mooi weer in de Kiosk tegenover het café) voor zover er nog plaatsen vrij zijn.

Tuesday the 26th. webdesign ©2015 Hemel Video - Templates Joomla 3.3